Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви във вторник

...
Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви във вторник
Коментари Харесай

Путин се готви за продължителен конфликт, твърдят от американското разузнаване

Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс съобщи във вторник по време на чуване в Сената, че съветският президент Владимир Путин най-вероятно разчита решимостта на Съединени американски щати и Европейския съюз в Украйна да отслабне, оповестява " Ройтерс ".

" Несигурният темперамент на борбата... в комбиниране с реалността, че Путин е изправен пред несъответствие между амбициите си и настоящите конвенционални военни качества на Русия, евентуално значи, че следващите няколко месеца биха могли да бъдат по-непредвидими и евентуално ескалиращи ".

Тя добави, че " Москва продължава да употребява нуклеарна изразителност, с цел да възпира Съединени американски щати и Запада от увеличение на смъртоносната помощ за Украйна ". Въпреки това Хейнс акцентира, че съветският държавен глава " ще употребява нуклеарно оръжие единствено при екзистенциална опасност ".

Путин " се готви за нескончаем конфликт в Украйна ", разяснява още Хейнс. Путин " към момента има намерение да реализира цели отвън Донбас " и че актуалният фокус върху източния украински район е " единствено краткотрайна смяна за възвръщане на самодейността ".

Тя предизвести, че ескалацията през идващите месеци е допустима така като конфликтът прерасне " във война на безсилие ", като уточни, че Путин може " да се обърне към по-драстични средства, в това число налагане на военно състояние, преориентиране на промишленото произвеждане или евентуално ескалиращи военни дейности за освобождение ресурсите, нужни за реализиране на задачите му, до момента в който спорът се проточва или в случай че той счита, че Русия губи в Украйна. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР